Φωτογραφίες από την ορεινή Ελλάδα οργανωμένες σε θεματικές ενότητες με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Νότιας Πίνδου. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση φωτογραφιών από αυτό το μπλογκ με αναφορά στην πηγή και μόνο για μη εμπορικές χρήσεις.
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009
Τοπίο στην Εθνική Οδό Τρικάλων-Άρτας
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
6 σχόλια:
Απερίγραπτη ομορφιά!
Γειά σου Αποστόλη, η περιοχή αυτή είναι θησαυρός για όλους, φυσιολάτρες και φωτογράφους.
Θοδωρή καλησπέρα . Ξέρεις το δημοτικό τραγούδι που λέει : Τι χάρες έχουν τα βουνά , μονάχα εγω γνωρίζω ; Και μόνο η εικόνα , σου φτιάχνει την ψυχική διάθεση και σε ηρεμεί .
Τις χάρες των βουνών τις γνωρίζω κι εγώ, αυτό που δεν ξέρω είναι τα ονόματα (αν έχουν) αυτών των κορυφών που υψώνονται πάνω από το χωριό σου. Βρήκα κάποια στοιχεία στον χάρτη της "Ανάβασης", όπου συνήθως δεν υιοθετούνται οι "ελληνικούρες" της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού αλλά οι ονομασίες που δίνουν οι ντόπιοι. Έχεις μήπως υπόψη σου πώς τις ονομάζουν οι ντόπιοι;
Θοδωρή καλησπέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ . Το βουνο που υψώνεται ακριβώς πάνω απο το ΚΑΠΡΟ εμείς το λέμε Καπροβούνι , ( όπως το βλέπεις απο απέναντι ) και την ψηλότερη κορυφή δεξιά και πίσω την λέμε Καταφίδι . Η διευρυμένη κοινότητα Νεραϊδας (είμαστε μέσα ) έχει εκδόσει ένα βιβλίο σε συνεργασία με τον Η.Προβόπουλο , με τίτλο : Ορεινή πατρίδα - στην πίνδο , στον άσπρο . Αν μπορέσεις και το βρείς έχει πολές χρήσιμες πληροφορίες για την ορεινή μου πατρίδα .
Χρόνια Πολλά Αποστόλη. Οι ονομασίες που αναφέρεις είναι ίδιες με αυτές στον χάρτη της Ανάβασης. Ωστόσο ακόμα πίσω από το Καταφίδι θα πρέπει να βρίσκεται η Βρομερή (ίσως είναι αυτή που φαίνεται σε αυτή εδώ τη φωτογραφία, μάλλον όμως δεν είναι ορατή από το χωριό σου). Το βιβλίο του Προβόπουλου το έχω ξεφυλλίσει στη βιβλιοθήκη του Σ.Π.ΟΡ.Τ., του ορειβατικού μας συλλόγου. Θα το ξανακοιτάξω.
Δημοσίευση σχολίου