Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ένα παράθυρο στην Πίνδο


Μια κορυφή του όρους Χατζή όπως φαίνεται από παράθυρο στη σήραγγα Σκάλα Σκορλίγκα στην Εθνική Οδό Τρικάλων-Άρτας. Η διάνοιξη της σήραγγας, στο πιο απόκρημνο σημείο της χαράδρας του Αχελώου, έγινε στην περίοδο 1988-1991, όμως η Εθνική Οδός αποπερατώθηκε μόλις το 2008.

2 σχόλια:

ΚΑΠΡΟΪΤΗΣ είπε...

Θοδωρή καλημέρα . Φανταστικό "παράθυρο" έφτιαξες . Φανταστική είναι και η θέα όταν βγείς απο τη σήραγγα . Η εθνική Τρικάλων - Άρτας έχει ακόμα το "αγκάθι" της Γκρόπας . Για να δούμε πότε θα γίνει και αυτό ;

Θοδωρής Κλιάφας είπε...

Καλησπέρα Τάκη. Η σήραγγα στη Γκρόπα φαντάζομαι ότι θα είναι έτοιμη την Άνοιξη, μετά την αρχική αναβολή παράδοσης δεν διάβασα στον τοπικό τύπο κάποια νεότερη είδηση. Βέβαια για μερικούς από μας που δεν είμαστε κάτοικοι της περιοχής η Γκρόπα έχει μια απέραντη γοητεία που θα χαθεί για πάντα με τον καινούργιο δρόμο. Για σας όμως που μετακινείστε συχνά θα είναι μεγάλη ανακούφιση. Το ίδιο συμβαίνει με τη διάβαση της Κατάρας. Για τους φίλους του βουνού και της φύσης θα είναι πάντα ο δρόμος που θα επιλέγουν για να περάσουν από τη Θεσσαλία στην Ήπειρο και τανάπαλιν, εκτός αν ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους και επείγονται να φθάσουν γρήγορα στον προορισμό τους.
Μια και δεν πρόλαβα να έρθω στα μέρη σας το φθινόπωρο θα αναρτήσω μερικές ακόμη φωτογραφίες από την ανοιξιάτικη εξόρμηση. Καλό σου βράδυ.