
Από μια ανάβαση τον περασμένο Μάιο στην κορυφή Πύργος του Περιστεριού με τον Σύλλογο Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων. Οι χιονισμένες κορυφές ανήκουν στα συγκροτήματα του Περιστεριού και της Κακαρδίτσας.
Από το Φράγμα της Μεσοχώρας έως τη διασταύρωση για τον Τερπνά και το Γκολφάρι, σε μια διαδρομή 20 περίπου χιλιομέτρων, η Εθνική Οδός Τρικάλων-Άρτας συντροφεύει τον ρου του Αχελώου προσφέροντας στον ταξιδιώτη τοπία εξαιρετικής ομορφιάς. Η φωτογραφία έχει ληφθεί λίγες εκατοντάδες μέτρα μετά την έξοδο από τη σήραγγα στη Σκάλα Σκορλίγκα. Οι επιβλητικές πλαγιές με την πρώιμη ανοιξιάτικη βλάστηση ανήκουν στο όρος Χατζή και υψώνονται σχεδόν κάθετα πάνω από τη χαράδρα του Αχελώου φθάνοντας έως τα 2.000 μέτρα.
Τοπίο στο οροπέδιο της Νεβρόπολης, κοντά στη Λίμνη του Μέγδοβα (Πλαστήρα). Δύο χιονισμένες κορυφές των Βορείων Αγράφων, η Καζάρμα (δεξιά) και ο Κουφόλογγος (αριστερά), όπως φαίνονται από τον δρόμο που οδηγεί από το Μορφοβούνι προς το Κρυονέρι.
Ο κόμβος της Παναγίας βρίσκεται μεταξύ του ομώνυμου χωριού των Τρικάλων και του Μαλακασίου κι αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της Εγνατίας με το οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας. Σε μερικά χρόνια, με την κατασκευή της Εθνικής Οδού Ε-65, η σύνδεση με την Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα θα γίνεται βορειοανατολικότερα, κοντά στο χωριό Καλλιθέα των Γρεβενών.
Η λήψη της φωτογραφίας έχει γίνει από την Εθνικό Οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων, λίγα χιλιόμετρα πριν από τον Κάμπο του Δεσπότη. Με την ολοκλήρωση του τμήματος Παναγία-Μέτσοβο της Εγνατίας Οδού η θρυλική διάβαση της Κατάρας πέρασε στην ιστορία. Ακόμα και οι νοσταλγοί της δεν θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν στη διάρκεια του χειμώνα καθώς δεν προβλέπεται εκχιονισμός.
Η φωτογραφία έχει ληφθεί από την επαρχιακή οδό Μουζακίου-Πορτής. Δεξιά διακρίνεται το εργοτάξιο που έχει στηθεί στην έξοδο της σήραγγας εκτροπής του Αχελώου.
Μια κορυφή του όρους Χατζή όπως φαίνεται από παράθυρο στη σήραγγα Σκάλα Σκορλίγκα στην Εθνική Οδό Τρικάλων-Άρτας. Η διάνοιξη της σήραγγας, στο πιο απόκρημνο σημείο της χαράδρας του Αχελώου, έγινε στην περίοδο 1988-1991, όμως η Εθνική Οδός αποπερατώθηκε μόλις το 2008.